Kansen(on)gelijkheid in het Onderwijs (TEO, nr. 2 2020)

Ben super trots op schoolbesturen, collega’s, ouders en leerlingen die super hard werken om er het beste van te maken. Maar laten we ook aan onze leerlingen denken die onder de armoede grens leven, geen prettige thuissituatie hebben en/of geen digitale middelen hebben. Laten we scholen ook open houden voor deze leerlingen. Oftewel laten we er zijn voor elkaar! Zie de link van de Gemeente van Amsterdam, voor het aanvragen van budget voor een laptop: https://www.amsterdam.nl/werk-inkomen/pak-je-kans/gratis-laptop-of-0/

Hieronder mijn nieuwe column in de TEO (Tijdschrift voor het Economisch Onderwijs)

I’m super proud of school boards, colleagues, parents and students who work super hard to make the best of it. But let’s also think of our students who live below the poverty line, do not have a pleasant home situation and / or have no digital resources. Let’s also keep schools open for these students. In other words, let’s be there for each other!

Below my new column in the TEO (Magazine for Economic Education)

Advertentie

Een gedachte over “Kansen(on)gelijkheid in het Onderwijs (TEO, nr. 2 2020)

  1. Beste Sultan,
    Je hebt een interessante column geschreven over kansen(on)gelijkheid! Tweedeling in het onderwijs neemt toe. Eén van de momenten waarbij kansenongelijkheid zichtbaar wordt, is de adviesprocedure naar het voortgezet onderwijs. Ook de toenemende segregatie in het onderwijs is een oorzaak van kansenongelijkheid. Hoger opgeleide ouders scheiden zich steeds meer af. Ze sturen hun kroost naar scholen waar alleen leerlingen met een vergelijkbare achtergrond zitten en hebben geld voor ‘schaduwonderwijs’ om ze bijvoorbeeld bijles te laten volgen. Door als leraar/lerares nimmer een leerling/student te benadelen, kun je al een begin maken met het bestrijden van kansenongelijkheid!
    Hartelijke groet, Ismaïl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s